Szilágyiné Hegedűs Éva

Művésztanár

Szilágyiné Hegedűs Éva

Oktatott tárgyak:

  • Magánének
  • Vezénylési gyakorlat

Életrajz:

1981-ben születtem Hódmezővásárhelyen. Egész életemet végigkísérte a zene és a matematika szeretete. Először Ipari termék- és formatervező mérnöki diplomát szereztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2005-ben, amit később egy mérnöktanári diplomával is kiegészítettem. Ezt követően kezdtem el felsőfokú zenei tanulmányaimat. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen ének-zene tanári és karvezetői, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében klasszikus ének előadóművészi és magánének-tanári diplomát szereztem. 2007-2010 között a Budapest-Nagyvárad téri Református Énekkar karnagya voltam. 2009 óta tagja vagyok a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának. Jelenleg az ELTE Filozófiatudományi Doktori Iskola Esztétika Doktori Programjának hallgatója vagyok, kutatási témám: A vokális ornamentika és improvizáció gyakorlata és esztétikai megítélése a barokk előadóművészeti tradícióban.
A Zenei Tanszéken 2017-től oktatok magánéneket, valamint vezénylési gyakorlatot. Oktatói munkám mellett hangversenyeken szerepelek szólóénekesként.

Szakmai elismeréseim:
2009: Pro Arte Aranyérem
2014: Köztársasági ösztöndíj

Budapesten élek családommal, férjem Dr. Szilágyi Imre Miklós vegyészmérnök, a BME Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék docense, a Journal of Thermal Analysis and Calorimetry nemzetközi tudományos folyóirat főszerkesztője. Gyermekeink, Boglárka és Hajnalka, 2010-ben, illetve 2016-ban születtek.