Mindszenty Zsuzsánna

DLA óraadó

Mindszenty Zsuzsánna

Oktatott tárgyak:

  • Vezénylési gyakorlat
  • Kargyakorlat
  • Vegyeskar

Életrajz:

1954. május 9-én születtem Budapesten. Középiskolai tanulmányaimat a Patrona Hungariae Gimnáziumban végeztem. 1978-ban szereztem tanári és karvezetői diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Tanáraim többek között Szőnyi Erzsébet és Párkai István voltak. 2004-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen DLA fokozatot szereztem Summa Cum Laude minősítéssel.
1985 óta a Zenei Tanszéken karvezetést és kórusgyakorlatot tanítok, 2018 szeptemberétől óraadóként. 20 évig vezettem az ELTE Nőikart, 1994-ben megalapítottam a Musica Nostra Kórust. A két együttessel számos bel- és külföldi versenyen értékes díjakat nyertünk (Arezzo, Tours, Marktoberdorf, Debrecen, Budapest, stb.). Ezeken a versenyeken öt alkalommal kaptam karnagyi díjat. A Musica Nostra Kórussal számos rádiófelvételt és 6 önálló CD-t készítettünk.
Tíz  éven át szerkesztettem és vezettem az ELTE Zenei Tanszék és a Musica Nostra Alapítvány közös kortárs zenei koncertsorozatát az ELTE Kodály-teremben.
Rendszeresen részt veszek magyar és nemzetközi kórusversenyek zsűrijében, továbbképzéseket és énekes műhelyeket, nyári kurzusokat vezetek. (Németország, Belgium, Szlovákia, Oroszország, Szlovénia, Hollandia, Izrael, USA, stb.)
Tagja vagyok a Magyar és a Nemzetközi Kodály Társaságnak, valamint a Bárdos Lajos Társaságnak. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének (KÓTA) Ifjúsági Bizottságát vezettem 1996-tól, 2003-ig. 2003-tól társelnök voltam, majd 2012-től a szövetség elnökévé választottak.
2003-ban Liszt Ferenc díjat kaptam. 2007 és 2012 között négyszer kaptam kortárs zenei előadói ARTISJUS díjat.
Férjem Sugár Miklós Erkel-díjas zeneszerző és karmester. Három felnőtt lányunk van és négy unokánk. Budapest XII. kerületében, a Hegyvidéken élünk.