Magay Judit

DLA egyetemi adjunktus

Magay Judit

Oktatott tárgyak:

  • Szolfézs
  • Zeneelmélet
  • Karvezetés

Életrajz:

Középfokú zenei tanulmányaimat szolfézs-zeneelmélet szakon a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában végeztem 1982 és 1986 között. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1992-ben kaptam diplomát iskolai énektanár, karvezető és zeneelmélet tanári szakon. 2011-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a karvezetés doktori program keretében DLA tudományos fokozatot szereztem.

Jelenlegi munkahelyemen az ELTE BTK Zenei Tanszékén 2015 szeptemberétől dolgozom, emellett két zenei együttesben tevékenykedem: a Capella Theresiana és a Schola Academica állandó tagja, továbbá a Schola Academica gyerekkarának vezetője is vagyok − a két kórus számos belföldi és külföldi koncertjén rendszeresen közreműködöm.

Zenei konferenciákon előadói feladatokat vállalok, több doktori és habilitációs eljárás vizsgabizottságában vettem részt. Alkalmanként zenei szakközépiskolák (szakgimnáziumok) szakmai vizsgáin vizsgabizottsági tagként tevékenykedem, s a 2017-es pécsi OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekcióján zsűritagsággal bíztak meg.

2015-ig a Hungaricum Bizottság Kulturális Örökség Szakbizottságának tagjaként vállaltam közéleti szerepet.