Farkas Erzsébet

főiskolai docens

Farkas Erzsébet

Oktatott tárgyak:

  • Magánének
  • Hangképzés

Életrajz:

Magánénekesi művész-tanári diplomámat 1995-ben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Konzervatóriumában szereztem. 1986-tól a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, majd 2018-tól az ELTE BTK Zenei Tanszékének oktatója vagyok, 2008-tól docensként.
1998-2000-ig vendégprofesszor voltam a dél-koreai Yeungnam Egyetem Magánének Tanszékén. Itthon a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban énektanárként és előadóművészként tevékenykedtem, 2014-től a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének klasszikusének-tanára is vagyok. Rendszeresen tartottam kurzusokat és továbbképzéseket Magyarországon, Ausztriában és a Távol-Keleten.
Oktatói munkám mellett 1988-tól a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar állandó szólistájaként, valamint más hazai és külföldi zenekarok énekes közreműködőjeként főként oratóriumok, kantáták, romantikus és kortárs szerzők műveinek előadásain és dalesteken léptem fel, több mű magyarországi- és ősbemutatóját énekeltem. Nemzetközi és hazai fesztiválok szólistájaként működtem közre, vendégszerepeltem Európa számos országában és rendszeresen turnézom Távol-Keleten. A Wiener J. Strauss Walzer Orchestrának 16 éve vagyok állandó szólistája.
Hazánkat elsőként képviseltem a NATS (National Assotiation of Teachers of Singing Congress) USA, az ICVT (International Congress of VoiceTeachers of Singing), valamint az EVTA (Europian Voice Teachers Assotiation) konferenciáin. Növendékeim sikeresen szerepelnek versenyeken és különböző, köztük tudományos diákköri rendezvényeken.
2006-ban „Művészetért és Sportért” kitüntetésben részesültem oktatói tevékenységemért.