Dominkó István

DLA egyetemi adjunktus

Dominkó István

Oktatott tárgyak:

  • Zongora
  • Zongorakíséret

Életrajz:

1971-ben születtem Zalaegerszegen, zenei tanulmányaimat a Keszthelyi Zeneiskola, a Győri Zeneművészeti Szakközépiskola, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, majd az LFZE Doktori Iskolájának zongora szakán végeztem. DLA fokozatomat summa cum laude minősítéssel szereztem meg, kutatásom során Robert Schumann művészetével foglalkoztam. 2013-ban elnyertem a Zeneakadémia posztdoktori ösztöndíját, a publikáció Farkas Ferenc vokális művei és a költészet kapcsolatáról szólt. 2015-ben a kutatás anyagából hanglemezt készítettem Meláth Andrea és Szabóki Tünde énekes művészekkel, a CD a Hungaroton Classic gondozásában jelent meg.

1995-től tanítok a Zenei Tanszéken. Zongoraművészként rendszeresen lépek fel szóló- és kamarakoncerteken itthon és külföldön. Ezen kívül zenei versenyek zsűritagjaként, zenei és tudományos előadások, művészeti fesztiválok előadójaként, mesterkurzusok tanáraként is tevékenykedem.

Az egyetem mellett a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola zongoratanára és Zeneművészeti Szakképzőjének munkaközösség vezetője, a Crescendo Nemzetközi Nyári Művészeti Akadémia egyik alapítója és művésztanára, a HÍD Művészeti Alkotóközösség művészeti vezetője és a Stella Hangstúdió igazgatója, zenei rendezője vagyok.

2015-ben elnyertem a mesterpedagógus címet, azóta munkám részeként az Oktatási Hivatal közoktatási szakértőjeként is tevékenykedem.

Budapesten lakom, feleségem Dominkó Csilla csellótanár, gyermekeink: Dávid, Levente és Liliána.