Czvikli Nóra

vendégoktató

Czvikli Nóra

Oktatott tárgyak:

  • Művészetközvetítő ismeretek (tantárgycsoport)
  • Rendezvényszervezési ismeretek (tantárgycsoport)

 

Életrajz:

Pécsett nőttem fel és jártam iskolába. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán diplomáztam Angol Nyelv és Irodalomtudományok szakon, valamint Kommunikáció és Médiatudományok szakon, angol nyelvből tanári képesítést szereztem, és Európai Tanulmányok specializációt végeztem.

Hallgatói éveim alatt kezdtem el kisebb-nagyobb asszisztensi illetve szervezői feladatokat ellátni különböző egyetemi és városi rendezvényeken. Dolgoztam konferencia menedzserként (International Culture Week in Pécs), részt vettem a „Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa” projekt egy-egy előkészítő eseményének szervezésében, műsorvezető és tolmács voltam kulturális- és protokoll programokon.

2006-tól az American Corner hálózat pécsi irodájának voltam irodavezetője, később projektmenedzsere. 2008. augusztusában lettem a Pannon Filharmonikusok programmenedzsere és külügyi referense, majd 2012-től produkciós vezetője. A zenekar hangversenyeinek, fesztivál-szerepléseinek, turnéinak szervezésén túl olyan nagyszabású projektek előkészítésén és lebonyolításán is dolgoztam, mint például a Plácido Domingo által alapított Operalia magyarországi állomása 2009-ben. 2015. tavaszától Budapesten, a Pentaton Művész- és Koncertügynökség művész és turnémenedzsereként folytattam a pályám. Itt első projektem a Milánói Világkiállításon a Magyar Pavilon rendezvényeinek szervezése volt, majd ezt követően számos különböző produkció szervezésével foglalkoztam komolyzenei, zenész színházi, jazz, és könnyűzenei műfajban, illetve dolgoztam protokoll események és irodalmi program megvalósításán – például: a Budapesti Operettszínház turnéi, az MMA „Hallgatni Aranyt!” projektje, a Budavári Palotagála 2018-as koncertjei. 2018. szeptemberétől a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatói asszisztenseként dolgozom.

2016 óta a Werk Akadémián vendégelőadóként turnémenedzsment illetve projektmenedzsment témában tartok előadásokat.

2018. év végén Lickl-díjat vehettem át a Pannon Filharmonikusoknál végzett munkámért.