Felvételi 2020 – (Frissítés 05.31.)

2020.05.31.
Felvételi 2020 – (Frissítés 05.31.)
Folyamatosan bővülő cikkünkből a Művészetközvetítő és Zenei Intézet felvételivel kapcsolatos intézkedéseiről informálódhat.

LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓK

2020. MÁJUS 31.

MÓDOSUL A FELVÉTELI VIZSGÁK LEBONYOLÍTÁSA!

A felvi.hu honlapon megjelent tájékoztatás értelmében – mivel a gyakorlati vizsgák személyes megjelenés nélkül bonyolítandók le – a vizsgakövetelmények a zenekultúra és ének-zene tanár (osztatlan és másoddiplomás képzésű) szakokon egyaránt megváltoztak. A megváltozott követelményeket az alábbi linkeken olvashatják:

A music@btk.elte.hu e-mail címre küldött levélben tehetik fel a gyakorlati vizsga részeivel (elküldendő videófelvétel, írásbeli beszámoló) kapcsolatos kérdéseiket.

2020. ÁPRILIS 16.

Az alábbiakban közöljük az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület (JOKT) közleményének a felvételi vizsgákra vonatkozó részleteit.

"... nem szervezhető személyes jelenlétet igénylő vizsga (pályaalkalmassági, ... gyakorlati, szóbeli alkalmassági, felsőoktatási felvételi, mesterszakos felvételi) a felvételi eljárás keretében. ... A húsvéti ünnepek alatt megjelent 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet egyes rendelkezései érintik a felsőoktatási intézményekben lebonyolítandó ... felvételi vizsgák kérdését is. A JOKT a fenntartóhoz fordul a[z] ... egyes kérdések tisztázása iránt és további rendelkezéseket a fenntartó álláspontjának ismeretében hoz."

Intézetünk szintén a személyes kontaktust nem igénylő felvételi vizsgát támogatja, így reméljük, hogy a részletek tisztázása után már ennek lebonyolítási módjáról tájékoztathatjuk a jelentkezőket. Addig is forduljanak hozzánk kérdéseikkel, a music@btk.elte.hu címen.

2020. ÁPRILIS 8.

Köszönjük, hogy idén is sokan választották intézetünk képzéseit (a részleteket lásd lejjebb).

A felvételi vizsgák időpontját és a vizsgáztatás módját tekintve mindaddig a felvi.hu oldalon írtak szerinti információ az irányadó, amíg ezt központi döntés (esetlegesen, a járványhelyzetre való tekintettel) meg nem változtatja.
Utóbbi esetben rögtön jelezzük a módosításokat, addig is, bármely kérdés esetén, írjanak a music@btk.elte.hu címre.

Gyorsjelentés a felvételizők adatairól:
A képzéseinkre összesen 97-en, első helyen történő megjelöléssel 43-an jelentkeztek.

Részletesebben:

Zenekultúra alapszak: 47 (első helyre 22 fő)
Legtöbben nappali tagozatra, állami ösztöndíjas helyre, néhányan önköltséges és levelező képzésre is jelentkeztek.

Ének-zene tanár (osztatlan és másoddiplomás [MA] képzés): 50 (első helyre 21 fő)
Az osztatlan képzés szakpárjai: angol, biológia, fizika, magyar, matematika, média, német, rajz, történelem, valamint hittanár - a Sapientia Főiskolával közös képzésben. Erre a képzéstípusra elsősorban nappali, a másoddiplomásra főként levelező tagozatra felvételiznek.